Unge talenter blir toppledere for en dag

UE Norge · 24 okt 2016

Unge talenter blir toppledere for en dag

Camilla Sponnich (17) fra Drammen skal "skygge" NAV-direktør Sigrun Vågeng gjennom arbeidsdagen. Foto: NAV.

Torsdag 27. oktober skal unge ledertalenter få et unikt innblikk i hvordan statsråder, konsernsjefer, direktører og vaskeekte gründere styrer sine virksomheter. Det er duket for Leder for en dag! 

Hvert år driver om lag 12 000 elever og studenter bedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap. Noen av disse utmerker seg som spesielt taltentfulle. Torsdag kommer 32 talenter fra hele landet for å delta på Leder for en dag. 

Får verdifulle erfaringer 
NAV-direktør Sigrun Vågeng er en av lederne som deltar. Hun skal ha med seg Camilla Sponnich (17) gjennom arbeidsdagen.

– Det er de som er unge i dag som skal finne nye løsninger på samfunnets utfordringer. Gjennom å drive Ungdomsbedrift får ungdom prøve seg på reelle utfordringer i det virkelige liv. Erfaringen de får med seg er gull verdt, så dette vil jeg støtte opp om, sier Vågeng. Camilla var markeds- og økonomiansvarlig i ungdomsbedriften Lykkedagen UB. Bedriften mottok blant annet pris for sitt IA-arbeid. 

Innovatører trengs overalt
Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup står sammen bak initiativet, og det er fjortende året på rad Leder for en dag arrangeres. 

– Både offentlige og private virksomheter har behov for mennesker som evner å tenke nytt og skape verdier. Innovatører trengs overalt! Da må vi ha et utdanningssystem som svarer på samfunnets kompetansebehov. Flere unge må få kreativitet, samarbeid og innovasjonsprosesser som del av utdanningen sin, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge. 

Innovasjon og entreprenørskap vektlegges i nye læreplaner
I sommer og høst har Ungt Entreprenørskap jobbet for at innovasjon og kreativitet skal få en tydelig plass i de nye læreplanene som er under utvikling akkurat nå. I behandlingen av Stortingsmelding 28 stilte et flertall seg bak forslaget "Stortinget ber regjeringen sørge for at innovasjons- og entreprenørskapskompetanse vektlegges og inkluderes i fornyelsen av fag og læreplanarbeidet". 

Ledere og skygger møtes til sammenkomst på Stortinget torsdag klokken 16.00 - 17.30. Pressen er velkommen (påmelding til wenche@ue.no). 

Leder for en dag 2016:

LFED5

PRESSE
Bilder av ledere og elever ligger på Flickr HER
Pressekontakt: Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig Ungt Entreprenørskap Norge, mobil 93 43 78 00