300 ingeniørstudenter med innovasjon på planen

Oslo · 10 nov 2015

300 ingeniørstudenter med innovasjon på planen

Glade vinnere John, H. Håvardstun, Ali Arfan, Even Tsai Hansen og Shamil Magomadov

Webprosjekt er et fellesfag for anvendt datateknologi, informasjonsteknologi og data ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Den siste uken har de 300 studentene jobbet med innovasjon i samarbeid med Ungt Entreprenørskap Oslo, Microsoft og HIOA.

Hva mener studentene er utfordringer verd å løse med IoT? Mange gode løsninger ble pitchet med innlevelse da de 19 første bidragene ble presentert. PlantAid, Statistikere, EpiApp, Brannmennene, Informasjon som teller og ElektroSuit var blant bidragene som juryen la merke til. John, Ali, Even og Shamil trakk det lengste strået og vant med sin løsning Sunguard. Løsningen skal gi en real-time solbeskyttelse og gutta leverte en treffsikker pitch. Juryen gratulerer.

Anders Gill

Microsofts evangelist Anders Gill

Øve pitch

Henda ut av lomma  - vi øver pitch!

IC ingeniør

Vinnerlaget Stian, Robin, Steffen, Mathias og Anton presenterte Ismåler.

Fra de 22 bidragene i andre pulje ble de seks beste plukket ut; Speak Aid, Beer are us, Stay Calm, Ismåler, Togseter og ICSS. Andreplassen gikk til Beer are us, mens Ismåler stakk av med seieren. Gruppen leverte en overbevisende og informativ pitch, og løsningen skulle både gi real-time varsling til trafikanter og informasjon til kommuner om når man for eksempel skal strø eller salte veier. Juryen gratulerer!