Den Norske Opera & Ballet får ung leder

Oslo · 8 okt 2015

Den Norske Opera & Ballet får ung leder

Mathias Oldani fra Markedshøyskolen er valgt ut til å representere Oslos studenter på Leder for en dag. Onsdag inntar han ledelsen på Den Norske Opera & Ballett. 

Over 11 000 driver Ungdoms- og Studentbedrift hvert år. Som daglig leder i Kulturbevegelsen Studentbedrift, utmerket Mathias seg som en av de aller beste. Han er derfor valgt ut som en av 30 elever og studenter til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får han en dag helt utenom det vanlige når han skal ”skygge” ballettsjef Ingrid Lorentzen gjennom arbeidsdagen. 

 

– Jeg er veldig stolt over å ha blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Jeg tror det blir både lærerikt og spennende å få innsyn i hvordan toppledelsen ved en av Norges viktigste kulturinstitusjoner jobber og tenker, sier den unge gründeren.

 

Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. H.K.H. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. Les: Toppleder for en dag (saken vil bli oppdatert)

 

Nye helter

Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene og studentene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

 

– Mathias er en god representant for Oslos unge entreprenører. I Norge har vi kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet enn de får. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo.

 

Heier på ungdom

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. 

 

– Vi i Den Norske Opera & Ballet heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg vil komme både dem og samfunnet til gode. Dette ønsker vi å gi vårt bidrag til, sier Lorentzen.

 

 

Kontakt:

Mathias Oldani, mobil 478 57 440

Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oslo, mobil 930 48 203