Gjesteinnlegg: Sigrid Woxmyhr

Oslo · 3 nov 2017

Gjesteinnlegg: Sigrid Woxmyhr

I regi av OD-dagen hadde vi med oss Sigrid Woxmyhr fra Foss videregående skole. Hun er daglig leder i Flyktningfadder UB og her kan du lese om hennes dag hos oss i UE Oslo.

Mitt navn er Sigrid Woxmyhr, og jeg tar faget entreprenørskap og bedriftsutvikling 2 ved Foss videregående skole. Det innebærer at man skal starte en egen bedrift, lære hvordan man driver den, og generelt om hele prosessen rundt det å drive ungdomsbedrift. Jeg er daglig leder hos Flyktningfadder UB, en fadderordning hvor ungdommer kan være faddere for jevnaldrende flyktninger, og ta dem med på ulike aktiviteter som kino, teater og cafébesøk, alt i regi av oss!

Du lurer kanskje på hvorfor denne informasjonen er viktig? Dette er fordi i går var det od-dagen, hvor man én dag i året skal finne seg en jobb for å sende penger til et prosjekt, og i år var jeg så heldig å få jobb hos Ungt Entreprenørskap Oslo som driver med mye av det jeg interesserer meg mye for, blant annet innovasjon og utvikling. Dagen startet med at jeg møtte Henriette Ranum i byen, før vi tok følge bort til skolen hun skulle holde foredrag for, en helt ny skole som åpnet dette skoleåret, nemlig Norsk Restaurantskole. Jeg var litt nervøs for å være med, nettopp fordi jeg var blitt fortalt at jeg skulle fortelle elevene om meg selv, min bedrift og hvorfor ungdomsbedrift var noe jeg interesserte meg for. Jeg så for meg en stor sal med mange elever, men da vi kom til skolen, skjønte jeg derimot at dette ikke var noe å stresse over, for skolen hadde nemlig kun 7 elever. Jeg var med å lede de kreative oppgavene elevene skulle gjennomføre, og jeg svarte på spørsmål hvis de var noe de lurte på, for eksempel angående hvordan det er å drive en ungdomsbedrift. I tillegg fikk Henriette og jeg smake på en hjemmelaget sjokolademousse elevene hadde laget, og gjett om den var god! Ettersom prosjektet til Norsk Restaurantskole handler om å lage en kantine, var det spennende å smake på noe de eventuelt kan tilby når de selv lager en ungdomsbedrift!

Etterhvert dro vi videre til Sentralen, hvor jeg fikk møte flere av de Henriette jobber med, i tillegg til at jeg fikk i oppgave å skrive dette gjesteinnlegget. Jeg fikk se meg rundt i bygget, som jeg forøvrig har vært i før, for eksempel da min bedrift, Flyktningfadder UB, vant propelljakten, og jeg fikk snakke med flere om hva de jobbet med, og hvorfor de syntes Ungt entreprenørskap Oslo var spennende å jobbe for.

Alt i alt var dette en veldig spennende og givende dag, og jeg anbefaler alle å søke hos UE Oslo til od-dagen eller andre liknende opplegg om de har muligheten! Jeg har kost meg masse, møtt mange interessante og hyggelige mennesker, og ser frem til å besøke UE igjen.

Takk for meg, vi sees snart!