Jobbskygging hos UE Oslo!

Oslo · 7 juni 2019

Jobbskygging hos UE Oslo!

Torsdag 6. juni var Amanda fra 9. trinn på Marienlyst skole på jobbskygging hos oss i Ungt Entreprenørskap Oslo. En av oppgavene Amanda fikk var å skrive en oppsummering av dagen sin som UE-ansatt hos oss. Under kan dere lese litt mer om tankene hennes fra dagen!   

«Hei, mitt navn er Amanda og jeg er 15 år gammel. Jeg går på Marienlyst skole, og der har vi et opplegg som kalles ”Jobbskygging”, og vi ble bedt om å finne en person å skygge i to dager. Jeg tenke på kusina mi som jobber i ”Ungt Entreprenørskap Oslo” og at ved å skygge henne ville jeg forså litt mer av hva det ville si å jobbe med entreprenørskap. Entreprenørskap var et litt ukjent tema for meg, jeg visste ikke ordentlig hva det innebar.  

IMG_6470

Bilde: Caroline (UE Oslo), Kim (UE Oslo) og Amanda på Frydenberg

Min dag hos UE Oslo var utrolig spennende, og jeg fikk en liten smakebit av entreprenørskap. Vi starta dagen vår på Frydenberg ungdomsskole med Innovasjonscamp. Det ble holdt foredrag og deretter gikk elevene til hvert sitt klasserom for å prøve å komme på løsninger til problemet med plast i havet. Elevene hadde mange kule ideer og tanker.

IMG_6464

Bilde: Kim og Amanda demonstrerer kreativitetsøvelser foran elevene på Frydenberg

Senere var det tilbake på kontoret til UE Oslo, Sentralen. Neste ting på planen var å ha møte for å planlegge Innovasjonscamp på Deichmanske bibliotek. Det var interessant å observere hvordan de organiserer alt, og det var god stemning! På slutten av dagen fikk jeg en liten omvisning på Sentralen. Det var et veldig fint sted, og at det var litt av en opplevelse i seg selv å gå rundt på Sentralen.

IMG_6482

Bilde: Innovasjonscamp-plakaten blir brukt under møtet om Innovasjonscamp på Deichmanske bibliotek

Jeg synes dagen var veldig vellykka. Det var en blanding av praktisk og akademisk arbeid, og jeg fikk et lite innblikk i arbeidslivet og entreprenørskap. Jeg lærte mye nytt, blant annet hva entreprenørskap går ut på, hvordan være kreativ, hvordan finne bærekraftige løsninger, osv. Jeg anbefaler andre å jobbskygge UE Oslo hvis du vil lære hvordan man kan gjøre hverdagen eller samfunnet litt enklere og bedre.»

Tusen takk for en fin dag Amanda – det var gøy å ha deg på besøk! 

-       UE Oslo