Lederskap på agendaen i Oslo

Oslo · 17 mars 2016

Lederskap på agendaen i Oslo

Tirsdag 15. mars 2016 var Bartek Sakowski fra Oslo Handelsgymnasium og Tuva Stock fra Kongshavn vgs. to av elevene som ble valgt ut til å være med på «Leder for en dag» i regi av Ungt Entreprenørskap Oslo. Den lokale versjonen av "Leder for en dag" arrangeres på våren hvert år og har som formål å inspirere og motivere unge lederspirer.

Til daglig er Bartek Sakowski daglig leder i sin ungdomsbedrift PowerWalk UB. Helt siden han var 10 år gammel har han forsøkt å lære alt han kan om hvordan man leder en bedrift. Derfor ble det et interessant møte da han fikk følge byråd for næring og eierskap Geir Lippestad en hel dag.

– Jeg har lært utrolig mye. Jeg har fått erfaring med å være tilstede i store møter. Der fikk jeg se hvordan man kan lede møter på en god måte. Jeg har også fått møte utrolig mange spennende mennesker og fått bekreftet at det er mennesker jeg ønsker å jobbe med, sier Sakowski.

Også byråden fikk en fin opplevelse av dagen.

– Ja, jeg har lært hvor dyktige unge mennesker er. Også er det jo interessant når man må forklare hva man gjør i løpet av en dag. Det får en jo til å tenke over om man bruker tiden fornuftig, fortsetter Lippestad.

Byråden håpet også at eleven hadde fått et lite innblikk i den politiske hverdagen.

 – Det å drive ledelse i en moderne kultur er veldig involverende. Jeg tror det er viktig som leder å ikke ta seg selv så høytidelig. Det å kunne snakke med alle, møte folk med respekt og lytte tenker jeg er god ledelsesfilosofi, avslutter Lippestad.

Dagen bar preg av variasjon og et høyt tempo. Blant annet var Sakowski med på møter om integrering og inkludering. Han besøke ulike institusjoner og fikk ta del i kommende planer for Oslo Konserthus.

Lærerik dag  Nordea  

Nordea1

25553877340_4f4e8266a3_o

Nordea3

DrySeat UB heter bedriften Tuva Stock er daglig leder for. Det er en bedrift som lager justerbart regntrekk til scooter- og mopedseter. For å bli en bedre leder ønsker Stock mer erfaring fra arbeidslivet. Derfor ble en dag med Stine Arildslund, leder for Nordea Rådgivning Nydalen ekstra motiverende. 

– Jeg har lært så mye i dag. Jeg har sett hvordan man som leder kan påvirke de ansatte til å velge. Jeg har fått være med på møter og sett hvordan Stine lytter til andre. Hvordan hun tar imot informasjon og hvilke tiltak hun igangsetter. Dette har lært meg hvordan man kan lede en bedrift på en mer voksen måte, sier Tuva.

Hun har også gjort inntrykk på lederen fra Nordea.

– Tuva har lært meg masse om sosiale medier. Hvordan man kan promotere seg best mulig og gjøre det mer attraktivt for kundene. Det har jeg bruk for. Også har hun lært meg å klippe film, smiler Arildslund.

Hun fortsetter med å fortelle at motivasjonen for å delta i programmet «Leder for en dag» er for å inspirere unge til å gjøre det de brenner for. 

– Ja, og dette gjelder spesielt også for kvinner. Jeg tror det er viktig å ikke begrense seg. For meg er lederskap en balanse mellom å være klar og tydelig og å være omsorgsfull. Det er mennesker vi jobber med, man må ha troen på individet.

På spørsmål om hvilket råd hun vil gi til den fremadstormende lederspiren fra DrySeat UB svarer Arildslund;

– Jeg tror nok det må bli tre råd. Det ene er å gripe sjansen. Det andre er å ha mot nok til å si det man mener. Det siste rådet er tørre å rope om hjelp når ting går imot, avslutter Arildslund.

Tuva fikk denne dagen være med på å besøke Nordea Ung, delta på ledermøte med alle lederne for Oslo privatmarked og møte med organisasjonen MOT. Det ble også tid til lunsj på hovedkontoret på Majorstuen.

Totalt er det 21 elever som får følge hver sin leder i «Leder for en dag» 2016.

Lederparene:

Bilal Ahmad Student Life UB
Tone Tellevik Dahl Byråd for oppvekst og kunnskap
   
Christoffer Kahrs Shime UB
Per-Håkon Mosserud Hafslund
   
Sander Kleven InfinityCharger UB
Iselin Giskeødegård Nordea
   
Trym Skaug Johannessen RollinWire UB
Gustav Eilertsen Hafslund
   
Robert Austigard Easyway UB
Hilde Nordskogen Rambøll
   
Sander Kronstrand Kvalvåg Equal UB
Stine Vikesland Grant Thornton
   
Kevison Sutharsan Studentlife UB
Anniken Fjelberg 657 Oslo
   
Bartek Sakowski PowerWalk UB
Geir Lippestad Byråd for næring og eierskap
   
Martin Nguyen BlueWolf UB
Espen Ramsbacher IBM Norge
   
Filip Hellmann Uten Gluten UB
Michael Legendre Apsis Norge 
   
Umar Khalid Usefood UB
Heidi  Almlid IKT-Norge
   
Hedda Borge Svinø EnergYou UB
Linn-Cecilie Linnemann Design Container 
   
Lisa Temte Billisa UB
Kjersti Nordrum Bærum sykehus
   
Mustafa Kaan Aslihan IllusionTech UB
Hans Petter Roest Hafslund
   
Magnus Berg Dux FM UB
Linda Ørestrand Meltwater
   
Sunita Verma TrackR UB
Khamshajiny Gunaratnam Varaordfører i Oslo
   
Dzifa Bravie Sampa UB
Marianne Borgen Ordfører i Oslo
   
Emma Melhus Garborg Wishy Washy UB
Nita Kapoor Fredskorpset
   
Danish Safdar DOSA UB
Lars-Kåre  Legernes Oslo Chamber of Commerce
   
Praveen  Manikkarasa Lucio UB
Hans Ragnar Berg RSM Norge
   
Tuva Stock DrySeat UB
Stine Arildslund Nordea