UB-året har kickstartet i Oslo

Oslo · 15 sep 2017

UB-året har kickstartet i Oslo

Denne uken var 930 elever fra videregående skoler over hele Oslo samlet til Kick off for ungdomsbedrifter på Chateau Neuf. I år hadde vi med oss både Future Leaders, HappyNorwegian og Johan Brand – en av gründerne av Kahoot!

Det var ingen ringere enn UE Oslos egne Henriette F. Ranum og Hina Parveen som var konferansierer, og de startet showet med å introdusere varaordføreren i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam fra Oslo Arbeiderparti. Khamshajiny understreket viktigheten av å skape og være entreprenør og innovatør i dagens samfunn.

Hina og Henriette

HappyNorwegian fra Handelshøyskolen BI fortalte om hvordan de hadde klart å etablere seg fra en studentbedrift til AS. Espen og Brage etablerte studentbedrift innenfor sin egen interesse og hverdag. Deres mål er å øke skigleden for alle ved å lage og utvikle høyfriksjonsbukken Mr.Gripy som skal gjøre det enkelt å ha gode ski.

Kick off 2017: Espen og Brage - Happy Norwegians (tidligere SB)

Hege Grande Fjellbirkeland fra UE Oslo introduserte og intervjuet tidligere elever som har vært igjennom ungdomsbedriftsprogrammet. Her fikk de ferske elevene i salen råd og tips om hva de bør fokusere på og hvor mye arbeid de bør legge ned i sine ungdomsbedrifter.

Elin Nørve og Tilde Midtvedt fra Future Leaders rådet ungdommene i salen til å jobbe med og rundt noe de selv har interesse for. Om dette så er gaming, IT, musikk eller kunst. Jobber man med det man liker best føles det ikke lenger som en stor jobb.

Johan Brand satte prikken over i-en for årets Kick off da han avsluttet med å dele sin gründerhistorie. Han forklarte hvorfor man som gründer ikke bør gi opp ved første avslag og viktigheten av å jobbe godt i team, men også med teamet. Sammen med sitt team var han med på å utvikle nettselskapet Kahoot! som har nådd 50 millioner brukere på 3 år.

Kick off for UB 2017: Johan Brand