Rekordmange Østfoldelever skaper bærekraftige bedrifter i skoletiden

Østfold · 12 mars 2019

Kevin Pedersen, Herman Wenneberg og Andreas Jarleskog i Kash Profilering UB ble Beste Ungdomsbedrift 2018

Nær 3000 elever fra Østfold driver egen bedrift dette skoleåret. Over 200 av disse bedriftene får du treffe på årets fylkesmesser for elev- og ungdomsbedrifter i Rakkestadhallen 13. og 14. mars. Det blir bærekraft, engasjement og skaperlyst når det beste av innovasjon, kreativitet og entreprenørskap i skolen samles.

 

Fylkesmesse for ungdomsbedrifter, vgs Fylkesmesse for elevbedrifter i ungdomsskolen
Dato: Onsdag 13. mars Dato: Torsdag 14. mars
Tid: 10:00 – 1630 Tid: 10:30 – 15:45
Program Program
Sted (begge dager): Rakkestadhallen, Skoleveien 12, 1890 Rakkestad

 

Stadig større fokus på bærekraft
På fylkesmessene møter du over 1000 elevene fra hhv 11 videregående skoler og rekordmange 19 ungdomsskoler i hele Østfold. Svært mange av dem har satset på bærekraftige ideer i sine bedrifter. Bærekraftig utvikling er definert som et av tre tverrfaglige temaer i læreplanverkets overordnet del. Elever som jobber med bærekraft i ungdomsbedrift utvikler en grunnleggende forståelse for bærekraftig utvikling, de utfordres til å utvikle ideer, gjøre valg og gjennomføre bærekraftige tiltak i egne bedrifter. Fokus på bærekraft er essensielt i 2019, både nasjonalt og internasjonalt, og elevene viser virkelig engasjement og handlekraft for bærekraft!

Kompetanse for fremtiden
Gjennom skoleåret har elevene etablert og drevet sin bedrift. De har laget forretningsplan, jobbet med regnskap, produktutvikling, produksjon og salg av en vare eller tjeneste.

-Entreprenørskapskompetanse er så mye mer enn det å starte bedrift. Gjennom dette arbeidet får elevene entreprenøriell kompetanse som kreativitet, gjennomføringsevne, selvtillit, samarbeidsevne og de lærer å ta ansvar og løse problemer. Dette er kompetanse som trengs i fremtidens arbeidsliv, sier administrerende direktør Grete Ingeborg Nykkelmo i Ungt Entreprenørskap Norge.

Lokalt næringsliv bidrar
Som en del av programmet har elevene selv skaffet mentorer fra lokalt arbeids- og næringsliv. I tillegg stiller over 100 frivillige fra arbeids- og samfunnsliv i jury under fylkesmessene, bl a stortingspolitiker Tage Pettersen og hele syv ordførere fra hele fylket.

 

Mange priser
Det skal kåres vinnere i 15 kategorier, bl.a beste bærekraftige bedrift, beste innovative produkt og årets beste elevbedrift og ungdomsbedrift. Fem av de beste bedriftene fra videregående skole får representere Østfold under Norgesmesterskapet i Ungdomsbedrift i april.

For redaksjoner
Ønsker du å filme, fotografere eller gjøre intervjuer– ta kontakt, så hjelper vi med å tilrettelegge!

Vi vet hva morgendagens verdiskapere gjør i dag. Besøk dem 13. og 14. mars i Rakkestadhallen!

 

Velkommen!

 

Pressekontakt Daglig leder, UE Østfold Adm. dir UE Norge
Kathrine Tallis Christer Engström Grete Ingeborg Nykkelmo
908 70 596 915 56 446 913 11 000
kathrine.tallis@ue.no christer.engstrom@ue.no grete.nykkelmo@ue.no