Ser mulighetene – og gjør noe med dem!

Østfold · 15 mars 2018

Ser mulighetene – og gjør noe med dem!

Rekordmange elever fra ungdomsskolene i hele Østfold har gjennom skoleåret lært gjennom å gjøre når de har samarbeidet i elevbedriftene sine. I dag er over 90 av disse bedriftene samlet i Rakkestadhallen for å konkurrere om å bli årets beste elevbedrifter. Og nettopp i Rakkestad satses det stort på entreprenørskap i skolen.

Rakkestad årets entreprenørskapskommune

Kommunenes Sentralforbund (KS) og Ungt Entreprenørskap Norge kåret tidligere i år Rakkestad til årets entreprenørskapskommune. Under åpningen av årets fylkesmesse ble dette lagt ekstra vekt på.  
–Vi er imponert over det systematiske arbeidet som elever, lærere og næringsliv legger ned hvert eneste år, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, adm dir i Ungt Entreprenørskap Norge. -Det var ekstra stas å bli satt pris på under Ungt Entreprenørskap sin fylkesmesse på vår egen hjemmebane i Rakkestadhallen, sier Morten Vedahl, kommunalsjef i entreprenørskapskommunen Rakkestad.

 

Satser på entreprenørskap

Rakkestad kommune har en helhetlig og godt forankret entreprenørskapssatsing som omfatter hele utdanningsløpet. Entreprenørskap har vært et kommunalt satsingsområde siden 1996. Rakkestad kommune legger godt til rette for økt samarbeid mellom utdanningsinstitusjoner og arbeids- og samfunnsliv. Skolene har et nært samarbeid med lokale bedrifter, og Rakkestad næringsråd, sier Christer Engström, daglig leder i UE Østfold, som nominerte kommunen til prisen.

 

Premieutdeling

Under åpningen ble også prisene i de forhåndsbedømte kategoriene delt ut. Prisene i de øvrige konkurransene deles ut kl 15:00.

 

Beste logo

  1. plass: Valentina EB, Kruseløkka ungdomsskole
  2. plass: Vårt lille smykketre EB, Tindlund ungdomsskole
  3. plass: Pratice The Art Of Silence EB, Kruseløkka ungdomsskole

  

Beste reklamefilm

  1. plass: Silco EB, Hafslund ungdomsskole
  2. plass: Tenk grønt EB, Rakkestad ungdomsskole
  3. plass: Smooth Spoon EB, Eidsberg ungdomsskole