Sci-Tech Challenge Camp - regional finale

Rogaland · 11.mars 2014

Sci-Tech Challenge Camp er et ledd i programmet "Sci-Tech Challenge" i samarbeid med ExxonMobil. Arrangementet gjennomføres i tett samarbeid med Senter for Entreprenørskap på UiS.

Den 11. mars 2014 møtes påmeldte elever fra Hetland vgs, Sandnes vgs, St. Olav vgs og Randaberg vgs til gründercamp, kallt Sci-Tech Challenge Camp for å jobbe kreativt rundt en energiproblemstilling.

Den beste løsningen på problemstillingen representerer Rogaland på den europeiske finalen i Woking, England 1. 3. april 2014. Offisiell nettside for det europeiske leddet finner du ved å klikke  her.

Arrangementet er lagt til Åpen dag på UiS da prosjektet er et rekrutteringsprosjekt knyttet til realfag og vi ser at dette er en passende anledning for elevene å kunne snuse litt mer på hva UiS har å tilby.

Dagen starter klokken 0800 i Tjodhallen på Universitetet i Stavanger. Kart over området finner dere her:  http://goo.gl/maps/CJOlm. Tjodhallen er en del av Teknologisk Fakultet og Kjølv Egelands hus.

Dere kan ta bussen til "UiS Vest". Søk på  www.kolumbus.no for bussruter.

Dagen slutter 1600.

Ta med skrivesaker og gjerne noe å skrive på. Sørg også for at hver grupper har minst 1 datamaskin. Det trådløse nettet er kontrollert gjennom brukertilgang. Vi har bestillt brukertilgang for 1 datamaskin på alle gruppene, men har også noen brukere i reserver dersom det er nødvendig med 2 maskiner.

Vi serverer enkel lunsj og drikke klokken 1045 - 1145. Vi serverer også litt frukt klokken 1200. Ut over dette står dere fritt til å bruke kafeene i og kjøpe det dere ønsker. Vi setter ut vann fra morgenen av.

Dagen foregår på engelsk, men gruppene velger selv hvilket språk de ønsker å presentere på. Valg av språk skal ikke påvirke juryen. Dersom din gruppe stikker av med seieren og drar til Woking er arbeidsspråket engelsk.

Juryering

Det foregår 2 juryeringer, 1 innledende og 1 superfinale.

Den innledende juryeringen foregår i egne grupperom med veiledere fra ExxonMobil som jury (fagjury). Det foregår 4 parallelle juryeringer og 2 grupper fra hver av disse går videre til superfinalen.

Superfinalen foregår i plenum foran alle andre deltakere. Superjuryen er satt sammen av representanter fra ExxonMobil, UiS og Ungt Entreprenørskap. Dette betyr at superjuryen har kompetanse innen både forskning, energi og entreprenørskap. Gruppene som skal presentere på nytt blir ropt opp direkte fra scenen.

Til slutt: Husk at dette skal være en kreativ dag! Uten de gale ideene vil ikke verden gå fremover!

 
 
Time What
0800 Doors opening, registration and students are seated
0815 Welcome
0821 Icebreaking and warming up
0855 ExxonMobil unveil the challenge
0915 Help to be creative
1000 Students continue working/volunteers help out
1045-1145 Lunch
1200 Concept papers are delivered directly to the jury rooms
1220 Presentations are delivered to jury rooms
1230 Start group presentations preliminary round
1330 End presentation, preliminary round
1345 Kjemishow med Øystein Foss, Auditorium A101
1430 Super final
1530 Super final finished
1550 Winners are presented
1600 End of day

Gruppen som har den beste løsningen vil bli Rogalands representanter ved den europeiske gründercampfinalen 1. -3. april i Woking, England.

Selve gründercampen arrangeres på McLaren Technology Centre, mens vi blir innlosjert på et hotell ikke så langt unna.  http://en.wikipedia.org/wiki/McLaren_Technology_Centre

Mer informasjon om den europeiske finalen finner vi etterhvert her:  http://scitech.ja-ye.org/