Det er disse ungdommene som skal drive fylket videre!

Rogaland · 5 mars 2018

Det er disse ungdommene som skal drive fylket videre!

Pryd UB fra Entreprenørskapsdagen 2017. Foto: Joachim Steinbru

Hva har kalde mødre og dritt på vei til Prekestolen til felles? Jo, det er problemer noen av årets ungdomsbedrifter har funnet løsningen på! Det blir engasjement, skaperlyst og inspirasjon når det beste av innovasjon, kreativitet og entreprenørskap i skolen samles 7. mars. Da går Entreprenørskapsdagen 2018 av stabelen, årets fylkesmesse for ungdomsbedrifter. 70 ungdomsbedrifter deltar, de fire beste skal representere Rogaland under NM i Lillestrøm i april!

TID:                  Onsdag 7. mars kl 10-17

STED:                Forum Expo, Stavanger

PROGRAM:        Se HER 

De over 400 elevene du kan møte på fylkesmessen er elever fra 12 videregående skoler i hele Rogaland. Elevene har skapt bedrifter som blant annet jobber for å redusere brystbetennelse hos ammende kvinner, lage bærbare toalett for turgåere, forhindre hets av homofile eller som setter fokus på plast i havet. Gjennom et skoleår har de etablert og drevet bedrift, de har laget forretningsplan, jobbet med regnskap, produktutvikling, produksjon, salg og markedsføring.

—      Entreprenørskapskompetanse er så mye mer enn det å starte bedrift. Gjennom dette arbeidet får elevene entreprenøriell kompetanse som kreativitet, gjennomføringsevne, selvtillit, samarbeidsevne og de lærer å ta ansvar og løse problemer. Dette er kompetanse som trengs i fremtidens arbeidsliv, sier administrerende direktør Grete Ingeborg Nykkelmo i Ungt Entreprenørskap Norge som også gjester Entreprenørskapsdagen 7. mars.

Hadia Tajik kommer!
Vi er glade for at Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet, besøker Entreprenørskapsdagen 2018. Tajik vil åpne selve dagen, holde innlegg på næringslivslunsjen og etter lunsj besøker hun utstillingen.

Avhengig av lokalt næringsliv

Som en del av programmet har elevene selv skaffet mentorer fra lokalt arbeids- og næringsliv. I tillegg stiller over 50 frivillige opp som jury under fylkesmessa. Uten gode samarbeidspartnere hadde det ikke vært mulig å arrangere fylkesmesse.

—      Takket være våre samarbeidspartnere kan vi jobbe med entreprenørskap på enda flere skoler framover. – I Roglanad vil vi trenge mange innovatører, både i offentlige og private virksomheter. Entreprenørskapskompetanse ruster elevene på fremtiden, forteller Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogland.

Fylkesmessen er for mange et høydepunkt i skoleåret og en mulighet til å synliggjøre arbeidet de har lagt ned. Det skal kåres vinnere i 16 kategorier, bl.a beste forretningsplan, beste innovative produkt/tjeneste og årets beste Ungdomsbedrift. Fire av de beste bedriftene får representere Rogaland under norgesmesterskapet i Ungdomsbedrift som arrangeres i Lillestrøm i april.

Kontakt

Maria Aasbø, daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland: telefon 90565978 epost maria@ue.no

Grete Ingeborg Nykkelmo, Administrerende direktør Ungt Entreprenørskap Norge: mobil 913 11 000.

For redaksjoner: Ønsker du å filme/fotografere eller gjøre intervjuer under messa – ta kontakt, så hjelper vi med å tilrettelegge!