Fem priser til Rogaland under NM for Ungdomsbedrifter!

Rogaland · 26 april 2019

Rogaland hevdet seg i flere konkurranser da 83 ungdomsbedrifter fra hele landet møttes til Norgesmesterskap på Lillestrøm.

Eldregnisten UB

- Vi er superfornøyde med de prisene vi fikk! Vi har kost oss veldig og har fått en kjempeboost med alle de fantastiske tilbakemeldingene vi har fått, sier daglig leder Sunniva Muren i Eldregnisten UB fra Tryggheim VGS.

De stakk av med førsteprisen for beste regnskap samt andreplass som beste sosiale entreprenør.

Også Jugo UB fra Karmsund VGS utmerket seg da de vant prisen for beste ustilling, andreplass for beste yrkesfaglige bedrift samt tredeplass i kategori for bærekraftsprisen.

- Vi er utrolig fornøyd! Dette året har vært både tøft og lærerikt og her på NM har nivået vært veldig høyt. Vi har jobbet knallhardt med utstillingen og er glade for at vi stakk av med førsteplassen i den kategorien, sier daglig leder Alexander Hinrichsen i Jugo UB fra Karmsund VGS.

– Jeg er så imponert over hva disse elevene har oppnådd og hvordan de har representert Rogaland på NM. Nivået var skyhøyt og likevel hevdet vi oss i flere kategorier. Vi gleder oss over at rekordmange elever i Rogaland har hatt ungdomsbedrift i år og det er ekstra stas å se at de også leverer kvalitet. Dette lover godt for den videre satsingen vi gjør i Rogaland, sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Her er prisene Rogaland hentet:

Spleiselagets regnskapspris
1. plass: Eldregnisten UB, Tryggheim VGS

Jurens begrunnelse: "Dette regnskapet skårer høyt på alle vurderingskriterier: Bilagshåndtering, oversiktlighet, avstemminger og sluttregnskap. Bedriften har hatt beundringsverdig kontroll over et omfattende regnskap med mange bilagstyper. Bilagene har høy kvalitet og viser virkeligheten til bedriften. Regnskapsansvarlig svarte utfyllende under intervjuet og juryen ble imponert av hennes regnskapsforståelse."

Beste utstilling
1. plass: Jugo UB fra Karmsund VGS

Juryens begrunnelse: "Juryen var enstemmig i sin avgjørelse. Denne utstillingen gir deg en god og varm velkomst og tar deg med inn i en hjemmekoselig og gjennomført stand med ekstremt godt design, stappet med produkter der alt har en hensikt. Presentasjonen er meget god, fordelingen mellom selgerne oppleves som balansert og fordelt. Vi blir tatt med gjennom hele prosessen og får en god forståelse av produktet, som gjenspeiler seg i standen. Hele opplevelsen fra første øyekast til avslutning flyter fint. Vi skulle gjerne vært her lenger!
Beste sosiale entreprenør
2. plass: Eldregnisten UB, Tryggheim VGS

Juryens begrunnelse: "Denne ungdomsbedriften har skapt en løsning for en stor del av befolkningen, eldre, gjennom åpne samtaler som byggestein mellom flere generasjoner. Ungdomsbedriften har bevist økonomisk lønnsomhet og har dokumentert interesse fra potensielle kunder. De fokuserer både på en tjeneste og et kunnskapsbasert produkt, som har helsefremmede effekt og som øker livskvalitet hos eldre."

Beste Yrkesfaglige bedrift
2. plass: Jugo UB fra Karmsund VGS

Juryens begrunnelse: "Denne ungdomsbedriften bruker faget sitt fullt ut. Varene som blir produsert er av høy kvalitet, bærekraftig og stort element av nyvinning. Elevene viser brennende engasjement for faget, produktet og rekruttering. Juryen ble sjarmert av formidlingsevnen til teamet."

Storebrands Bærekraftspris
3. plass: Jugo UB fra Karmsund VGS

Juryens begrunnelse: "JUGO tar imot avfallsfrukt fra lokale butikker og produserer en hel serie med ulike produkter. Ikke noe går til spille. Parallelt med salg av produktene, har de jobbet aktivt med å informere og inspirere andre til å redusere matavfall."

I tillegg var disse nominert i følgende kategorier:

Beste Yrkesfaglige bedrift
TB Fix&Finish UB fra Tryggheim VGS

Størst verdiskapningspotensial i samarbeid med Ferd
Recover UB fra Hetland VGS

UE Alumnis lederskapspris
Sunniva Muren, Eldregnisten EB fra Tryggheim VGS

Beste HR-bedrift i samarbeid med ManpowerGroup
Jugo UB fra Karmsund VGS
Recover UB fra Hetland VGS

Foto: Ungt Entreprenørskap. Se presseservice for pressbilder fra NM.

Les pressemelding fra Ungt Entreprenørskap om Beste ungdomsbedrift her.

Kontakt:
Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland, mobil 905 65 978

Sunniva Muren, daglig leder i Eldregnisten UB, mobil 954 05 196

Alexander Hinrichesen, daglig leder i Jugo UB, mobil 469 73 128