Innovative 18-åringer skaper løsninger for fremtiden!

Rogaland · 4 mars 2019

Innovative 18-åringer skaper løsninger for fremtiden!

Rogalands beste Ungdomsbedrift 2018, Noisse UB fra Dalane VGS. Foto: Joachim Steinbru

Aldri har flere drevet ungdomsbedrift i Rogaland! Nå gleder vi oss over rekordstor påmelding til årets Entreprenørskapsdag, der nesten 500 unge innovatører viser frem resultater fra et års arbeid med ungdomsbedrift i skolen. Samtidig kåres fylkets beste ungdomsbedrifter som får representere Rogaland i NM!

Entreprenørskapsdagen 2019  - åpen for alle!

Tid: Onsdag 6. mars kl 11.00 – 16.30

Sted: Forum Expo

Program: Lenke til årets program

TreeCare UB er blant de 106 ungdomsbedriftene som møtes i Forum Expo når Entreprenørskapsdagen går av stabelen. De fem elevene fra Dalane videregående skole produserer innsekts- og fuglehus produsert av lokale overskuddsmaterialer for å forhindre utrydning av humler og bier.

Stadig større fokus på bærekraft

ThreeCare UBer bare en av veldig mange ungdomsbedrifter som dette skoleåret har utviklet en forretningside med stort fokus på bærekraft. Bærekraftig utvikling er definert som et av tre tverrfaglige temaer i læreplanverkets overordnet del. Elever som jobber med bærekraft i ungdomsbedrift utvikler en grunnleggende forståelse for bærekraftig utvikling, de utfordres til å utvikle ideer, gjøre valg og gjennomføre bærekraftige tiltak i egne bedrifter. Fokus på bærekraft er essensielt i 2019, både nasjonalt og internasjonalt, og investorer etterspør det.

—     Vi møter ungdommer som er bekymret for fremtiden og som bruker engasjementet sitt for å utvikle løsninger for fremtiden. De får ekstra motivasjon ved å jobbe med noe som gir mening, som skaper verdier for andre. Erfaringene de gjør seg i arbeidet med ungdomsbedrift er svært relevant for fremtidens arbeidsliv, sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Fremtidens kompetanser

I følge undersøkelser svarer 9 av 10 ungdomsbedriftslærere at ungdomsbedrift er en god metode for å lære. Elevene etterspør mer praktisk læring i videregående skole, og ungdomsbedrift er en metode som legger til rette for at elevene får lære ved å gjøre.

 —     Forskning viser at gjennom elever som har hatt ungdomsbedrift blir mer motivert for læring, de får lavere fravær og blir mer selvstendige og ansvarsbevisste.  Samtidig opplever de mestring på sitt nivå, og utvikler entreprenørielle egenskaper – de får større kreativitet, bedre gjennomføringsevne, økt selvtillit, blir bedre til å samarbeide og løse problemer og ta initiativ, sier Maria Aasbø

Tester ut nytt utstillingskonsept i Forum Expo

Entreprenørskapsdagen har vært arrangert ved Stavanger Forum de siste åtte årene. I år gis dagen et løft etter inspirasjon fra blant annet Slush, en stor startup- konferanse som arrangeres i Helsinki hvert år.

-          Vi har lyst å bidra til å gi Entreprenørskapsdagen et mer moderne utrykk som samsvarer med den energien og gleden Ungdomsbedriftene utstråler. Ved å bygge standene annerledes og lyssette rommet med kule effekter, tror vi dagen får et løft både for deltakere og publikum. Dessuten vil både utstillingen og premieutdelingene foregå inne i Forum Expo, noe som gjør noe med stemningen gjennom hele dagen, sier Jan Hauge, daglig leder ved Stavanger Forum som også er styreleder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.  

Åpent for alle!

Denne dagen er et av årets høydepunkter for alle som er interessert i entreprenørskap i utdanningen. Her får man høre hvordan ungdommene har jobbet med ideutvikling og innovasjon og man får se gode eksempler på bærekraftige løsninger og produkter. Ungt Entreprenørskap jobber for å være en brobygger mellom næringsliv og skole og Entreprenørskapsdagen er en arena for dette. I år stiller 55 representanter fra lokalt arbeids- og næringsliv opp som juryrepresentanter, blant annet fra ledelsen i SpareBank 1 SR-Bank, Lyse, IKM og Rogaland Fylkeskommune.

På Entreprenørskapsdagen kåres vinnere i 14 kategorier. Fire av de beste bedriftene får representere Rogaland under Norgesmesterskapet i Ungdomsbedrift som arrangeres på Lillestrøm i slutten av april.

For kommentarer:

Kontakt daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland, Maria Aasbø, 905 65 978, maria@ue.no.

For redaksjoner: Ta kontakt så hjelper vi å tilrettelegge for intervjuer, fotografering og filming før og under messa.