Nettbank bedrift for EB, UB og SB

Rogaland · 6 sep 2016

I samarbeid med Sparebank 1 SR-Bank kan Ungt Entreprenørskap Rogaland tilby konto og nettbank med kostnadsfri etablering for elev- ungdoms- og studentbedrifter som er ferdig registrert hos Ungt Entreprenørskap. Pålogging og betaling gjøres ved bruk av BankID.

All informasjon som står her gjelder kun for kunder i Sparebank 1 SR-Bank. Dersom dere har nettbankavtale hos andre banker ber vi dere om å ta kontakt med dem direkte ved spørsmål om opprettelser og avvikling.

For ungdoms- og studentbedrift (videregående skole og universitet/høgskole) klikk her.

For elevbedrift (ungdomsskole) klikk her.

Nettbank for ungdoms- og studentbedrift

Den som skal administrere kontoen må ha BankID eller mulighet for å skaffe seg dette før bankavtalen sendes inn. Det er også mulig at lærer står som administrator for bankkontoen. Lærer kan ha lesetilgang på kontoen.

BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nettet. I den fysiske verden identifiserer du deg med pass, førerkort eller bankkort. I den elektroniske verden kan du bruke din BankID for å bekrefte hvem du er. I den fysiske verden bruker du kulepenn når du skriver under en kontrakt. I den elektroniske verden vil du kunne bruke din BankID til å signere dokumenter og meldinger elektronisk. Den personen i bedriften som skal ha tilgang til kontoen må kontakte sin egen bank og be om BankID. BankID er uavhengig av banken som utsteder det og kan brukes på tvers av alle banker. Du kan også ha BankID på din mobiltelefon.
Les mer om BankID på www.BankID.no eller ta kontakt med din egen bank for spørsmål om BankID.

Begrensede gebyrer

Avtalen innebærer ingen faste kostnader, eller betaling på de vanligste tjenestene (se under).

Betaler man uten å oppgi mottakers kontonummer  ( en Utbetalingsanvisning) vil det påbeløpe et gebyr på kr 50,- pr. stk.

De vanligste tjenestene er:

  • Betaling av giro m/melding (kr 0 pr. stk)
  • Giro u/melding (kr 0 pr. stk)
  • Betaling av giro med KID (kr 0 pr. stk)

For priser på andre tjenester sjekk prislisten på hjemmesiden til Sparebank1 SR-bank.

Merk: Dersom man trenger hjelp med nettbankavtalen kan man ringe kundeservice i banken på telefon 91502002, eller ta kontakt med Ungt Entreprenørskap Rogaland.
Ikke møt opp i en av bankens filialer, de vil uansett henvise dere til Ungt Entreprenørskap eller kundeservice.  

Slik gjør dere:

  1. Bedriften må være godkjent med organisasjonsnummer både Brønnøysundregistrene og godkjent hos Ungt Entreprenørskap ( www.ue.no).
  2. Nettbankavtalen mellom bedrift, lærer og Ungt Entreprenørskap Rogaland må fylles inn, deretter skrives ut og signeres.
  3. Side 1 av avtalen signeres, skannes og sendes på epost til rogaland(at)ue.no.
  4. Når banken har godkjent nettbankavtalen, blir det sendt en e-post med link til påloggingsinformasjon direkte til bedriften, med eventuell kopi til lærer og UE Rogaland.

Last ned nettbankavtale for ungdomsbedrift her:

https://ungent.sharefile.com/d-sf8d25b8a15c4b62b
NB! Husk å fylle ut alle punkter elektronisk og les innholdet i avtalen. Avtaler som ikke er fylt ut elektronisk sendes i retur. 

  

Vipps for ungdoms- og studentbedrifter

Dersom bedriften ønsker å tilby Vipps som betalingsmetode for kunder, oppretter dere dette selv. Det finnes to ulike varianter av Vipps: Vipps Bedrift og VippsGO. Vi anbefaler VippsGo fordi det gir dere mulighet til å sette opp en virtuell butikkhylle med varer og tjenester.

Når dere bestiller Vipps er det viktig at dere har organisasjonsnr og kontonr klart. Det kan ta noen dager å få alt på plass så det er lurt å være ute i god tid før dere skal tilby Vipps som betalingsmåte for kundene deres.

Ungt Entreprenørskap Rogaland er ikke involvert i denne prosessen, all kommunikasjon rundt opprettelse tas med Vipps.

Et par tips:

  1. Det bør gå minst en uke etter at dere har fått bankkonto til dere søker om Vipps. Hvis dere søker for tidlig vil ikke Vipps ha fått beskjed om at dere har fått konto og dere vil få en feilmelding når dere prøver å gå videre i søknadsprosessen. Feilmeldingen lyder omtrent slik «det ser ikke ut til at dere er oppført som eier av denne bankkonto». Dersom dette skjer, vent noen dager og søk på nytt.
  2. Søknaden må tilslutt signeres av daglig leder eller styreleder i bedriften. Dette må være den samme som står oppført som daglig leder eller styreleder i Brønnøysundregistrene.
  3. Om dere blir spurt om det er andre eiere av bedriften svarer dere nei på dette og går videre.

 

Bankavtale for elevbedrifter

Lærere som ønsker bankkonto for sine elevbedrifter bes ta kontakt med Ungt Entreprenørskap Rogaland på rogaland@ue.no.

Tilgang til konto gis til de som har BankID, all hovedsak vil dette være lærer for elevbedriften.

Vipps for elevbedrifter

Dersom elevbedriften ønsker Vipps bestilles også dette gjennom Ungt Entreprenørskap Rogaland ved å sende e-post til rogaland@ue.no. Tilgang til Vipps gjøres gjennom BankID og vil i all hovedsak gis til lærer for bedriften.

 

Avvikling av kontoer opprettet gjennom Ungt Entreprenørskap Rogaland

Kontoen skal gjøres opp innen 9. juni, og eventuelt overskudd skal overføres via nettbanken til medlemmene eller de som skal ha sin del av overskuddet. Ungt Entreprenørskap Rogaland avslutter og sørger for at kontoen blir slettet i banken. Når kontoen er gjort opp, kan det ikke lenger foretas transaksjoner på den.

ALLE KONTOER MÅ AVSLUTTES SENEST DEN 9. JUNI. EVENTUELLE GJENSTÅENDE MIDLER ETTER DENNE DATO VIL GÅ TAPT.

 

Kontaktinformasjon:
Maria Aasbø, daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland, telefon: 90 56 59 78, e-post: maria@ue.no
SpareBank 1 SR-Bank: telefon 91502002