Rekordmange elever skaper elevbedrifter i skoletiden!

Rogaland · 9 april 2018

Rekordmange elever skaper elevbedrifter i skoletiden!

JuniorEntreprenøren 2017. Foto: Joachim Steinbru

Det blir ungdommelig kreativitet, drivende engasjement og rekordstor skaperglede når Ungt Entreprenørskap Rogaland inviterer til JuniorEntreprenøren 2018.

10. april er vi klar for årets messe i Sør-Rogaland hvor elever i ungdomsskolen som driver Elevbedrifter møtes til utstilling og konkurranser. Over 50 Elevbedrifter fra skoler i hele regionen skal konkurrere i fem ulike kategorier.

Tid:                  Tirsdag 10. april kl. 09.00 – 14.00

Sted:                Hetland videregående skole, Breidablikkveien 17, Stavanger

Program:          Se HER

Elevbedrift handler om å ha en idé og gjøre noe med den. Elever starter, driver og avvikler en bedrift over en periode. De utvikler ideer og velger hvordan de organiserer bedriften. Lærer er veileder underveis, og elevenes eget pågangsmot, kreativitet og innsats er avgjørende. Elevbedrift gir variert og aktiv undervisning og erfaringsbasert læring.

Entreprenørskapskompetanse er så mye mer enn det å starte bedrift. Gjennom dette arbeidet får elevene øvd seg på kreativitet, gjennomføring og samarbeid og de lærer å ta ansvar og løse problemer. Dette er kompetanse som trengs i fremtidens arbeidsliv, sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Dyktige ungdommer i hele Rogaland

Stadig flere skoler bruker Elevbedrift som metode. Over 700 ungdomsskoleelever fra Rogaland driver bedrift i skoletiden dette året og tallet er økende.

Jeg gleder meg masse til Junior Entreprenøren, dette er årets høydepunkt! I tillegg er jeg veldig glad for å se at stadig flere elever får mulighet til å ha elevbedrift som en del av undervisningen sin, sier Therese Lindvik, Entreprenørskapsinspiratoer i Ungt Entreprenørskap Rogaland. 

Mange priser

Å delta på messe er for mange en stor motivasjon, her får elevene vist frem det de har jobbet med for personer utenfor skolen. Det skal kåres vinnere i fem kategorier, dette er Beste logo, Beste utstilling, Beste salgsteam og Beste Elevbedrift. Bidragene blir juryert av personer fra næringslivet, i tilleg stiller ungdomsbedrifter fra Hetland videregående skole som jury.

JuniorEntreprenøren er åpen for publikum. Se fullt program og informasjon om arrangementet her. Vel møtt!

 

For mer info, ta kontakt med:

Entreprenørskapsinspirator og grunnskoleansvarlig: Ina Therese Lindvik, 413 20 539, ina@ue.no

Daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland: Maria Aasbø, 905 65 978, maria@ue.no