Strand videregående skal representere Rogaland i Ringer av vann-konkurranse

Rogaland · 2 des 2016

Strand videregående skal representere Rogaland i Ringer av vann-konkurranse

Vinnerlaget fra Strand videregående

For første gang har Ungt Entreprenørskap i samarbeid med Sett Sjøbein arrangert Innovasjonscampen «Ringer av vann – Sjømat for fremtiden».

Norske skoleelever har i høst fått en unik introduksjon til sjømatnæringen. Dette er den mest omfattende oppmerksomheten sjømatnæringen noen gang har fått i skoleverket, og i Rogaland har elever ved Strand og Sandnes videregående skole deltatt.

- Hvis sjømatnæringen skal bli enda viktigere for Norge, så må vi utvikle oss. Jeg tror på ungdommen og jeg tror ungdommen kan hjelpe næringen med å finne mange nye løsninger på noen av de utfordringene vi står overfor i dag, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Gjennom konkurransen ”Ringer av vann” har flere tusen elever over hele landet jobbet kreativt med å utarbeide løsninger på hemmelige oppdrag knyttet til sjømatnæringen. Oppdragene er tilpasset de lokale forutsetningen i næringen. De aller beste løsningene går videre til en nasjonale finale under Sjømatdagene 2017. Prosjektet er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet, Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap.

- Sjømatnæringen er en vekstnæring i rivende utvikling og den informasjonen som har vært brukt i undervisningen har vært utdatert. Når vi bringer fagmiljøer inn i undervisningen, opplever elevene læringen som virkelighetsnær og relevant, sier Vibecke Lykke Olsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

I Rogaland ble det gjennomført 2 innovasjonscamper hvor det ble kåret 3 vinnergrupper. Vinnergruppene hadde ulike styrker og kompetanser og kunne alle representert Rogaland på en flott måte. For å avgjøre hvem av vinnerlagene som får dra til den nasjonale finalen i Stjørdal ble det ble foretatt en god gammeldags loddtrekning. Her trakk Strand videregående det lengste strået og vil reise med elever fra Naturbruk og akvakultur.

Ungt Entreprenørskap takker begge skolene for flott deltakelsen i konkurransen med profesjonelle lærere og entusiastiske elever.

Logo