Telemarksmesterskap i Elevbedrift 2016!

Telemark · 05.april 2016

TMEB2015 bilde

Her vil du få møte morgendagens verdiskapere da over 200 elever fra ungdomsskolen representerer sine 40 Elevbedrifter på denne salg- og markedsføringsarenaen. De skal i tillegg konkurrere i fire forskjellige kategorier; Beste selger, Beste utstilling, Beste innovasjon og Beste Elevbedrift 2016!

Bli med på denne dagen for å bli inspirert av våre unge lovende verdiskapere!

Tid: Tirsdag 5. april, kl. 10.00-14.30 

Sted: Rønholthallen, Bamble

Beste selger

I kategorien beste selger skal enkeltelever som skiller seg ut i en salgssituasjon premieres, og det vil legges vekt på hvordan elevene møter dommerne når de kommer til standen, og hvordan han eller hun klarer å presentere bedriften for dommerne

Beste stand

Bedriftens stand er dens ansikt utad og utformingen av den sammen med den samlede salgsinnsatsen er på med å gi det helhetlige inntrykket som en stand skal gi. I forhold til det å utforme en stand, så kommer det en del tips her:

 • Standen er 1x2x1 meter og 2 meter høy
 • Veggene er av papp, og det er anledning til å feste ting på veggene med klyper, binders, nåler ol. Det er ikke anledning til å bruke teip til å feste ulike dekorative elementer på standveggene
 • Det er anledning til å sett opp bord i ulike størrelser foran standen. Om ønskelig kan bord lånes i Rønholthallen (gi beskjed til en UE ansatt under rigging 5. april), men elevene må selv ta med seg det de trenger av stoler og andre ting de trenger
 • Hver stand vil få en stikkontakt, og det er viktig at det ikke legges opp til å bruke flere ulike ting som krever mye strøm (vannkoker, vaffeljern ol.)
 • Det er ofte lurt å satse på å dekorere all 3 veggene i en helhetlig farge som igjen passer med farger i logo, slagord, bedriftsnavn ol.
 • Det er ikke å anbefale å henge opp plakater med mye skrift på. Hoveddelen av informasjon skal elevene selv stå for, og standveggene skal danne et bakteppe for presentasjonen av bedriften.
 • Enkel bruk av lys kan vise seg å være svært effektfullt
 • Hvis bedriften å ønsker å vise seg frem ved bruk av elektroniske hjelpemidler, så har det ofte en bra effekt hvis det passer inn i utstillingen.
 • Husk at det er elevene som skal presentere bedriften, og blide og kunnskapsrike elever er det som selger best, men også at standen er pent og gjennomtenkt dekorert.
 • Det å bruke tid på å planlegge å sette opp standen og øve seg på forhånd er en god investering hvis en ønsker å gjøre sitt beste i de ulike konkurransene.
 • Det er ofte svært effektfullt når elevene har kledd seg likt og har en «uniform» som er med på å styrke den helhetlige profilen 

Beste innovasjon

I kategorien «Beste innovasjon» vil dommerne se etter de bedriftene som har brukt mye tid på ideutviklingen, og som sammen med eksterne samarbeidspartnere har utviklet et produkt eller en tjeneste som er nyskapende.

Beste elevbedrift 2016

I kategorien «Beste Elevbedrift 2016» så skal det sees på det helhetsinntrykket som bedriften gir, og da vil elevenes kunnskap, idé og salgsinnsats telle med i dommernes vurdering.