Nicoline "skygger" Hadia Tajik

Telemark · 9 okt 2015

Nicoline "skygger" Hadia Tajik

Nicoline Gundersen er valgt ut til å representere Telemark på Leder for en dag. Onsdag inntar den unge jenta ledelsen i Arbeiderpartiet.

Over 11 000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år. Som daglig leder i Belia UB, utmerket Nicoline seg som en av de aller beste. Hun er derfor valgt ut som en av 30 elever til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får hun en skoledag helt utenom det vanlige når hun skal ”skygge” Arbeiderpartiets leder Hadia Tajik gjennom arbeidsdagen. 

– Jeg er veldig stolt over å ha blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Jeg tror det blir både lærerikt og spennende å få innsyn i hvordan Hadia Tajik jobber og tenker, sier den unge gründeren. Elevene bak Belia UB jobbet for å skape aktivitet og større mangfold av mennesker i Skien sentrum.

Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. H.K.H. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. 

Les:  Toppleder for en dag

Nye helter
Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Ann-Iren Haugen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Telemark. 

Heier på ungdom
Og det er ikke første gangen Hadia Tajik involverer seg i Ungt Entreprenørskap. I april besøkte Arbeiderpartiets leder Ungt Entreprenørskap Telemark, hvor hun bl annet fikk presentert flere Ungdoms- og Studentbedrifter. 

Hadia på besøk hos UE Telemark

– Vi i Arbeiderpartiet heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg vil komme både dem og samfunnet til gode. Dette ønsker jeg og Arbeiderpartiet å gi vårt bidrag til, sier Tajik.

På bildet ses fra v/Hadia Tajik, påtroppende fylkesordfører Sven Tore Løkslid, ordfører Hedda Foss Five og elev Emil fra Comfortbox, Bamble vid skole som blir invitervjuet av Porsgrunn Dagblad.

Kontakt:

Nicoline Gundersen, mobil 417 68 522
Ann-Iren Haugen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Telemark, mobil 913 03 299