Tina-Charlotte blir leder for en dag i Abelia!

Telemark · 18 okt 2017

Tina-Charlotte blir leder for en dag i Abelia!

Tina-Charlotte representerer Telemark på Leder for en dag, og jenta fra Porsgrunn skal "skygge" Abelias leder på jobb. Foto: Privat.

I fjor ledet Tina-Charlotte Vik (18) en suksessfull Ungdomsbedrift. Torsdag inntar hun sjefsstolen hos Abelia i Oslo. 

– Jeg gleder meg til å dele arbeidsdagen min med Tina-Charlotte den 19 oktober. Hun skal få innblikk i hvordan Abelia jobber for å fremme kunnskap- og teknologinæringen, og hva det innebærer å lede en organisasjon med over 2100 medlemsbedrifter. Å ha med Tina-Charlotte på laget blir nok like lærerikt for meg som for henne, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia. Han legger til at entreprenørskap er viktig for at vi som nasjon skal skape verdier og bygge et bærekraftig næringsliv. Elevene som deltar i Ungt Entreprenørskap gjør et betydningsfullt valg som de vil få mye igjen for senere. Morgendagens ledere skapes nå, og vi i Abelia er glade for å kunne delta i utviklingen. 

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. Kommunalminister Jan Tore Sanner, NHO-president Arvid Moss, børsdirektør Bente Landsnes og ballettdirektør Ingeborg Lorentzen er blant lederne som skal ha med seg en ungdom på jobb denne dagen.  

Fikk ledererfaring gjennom Ungdomsbedrift 

Og Tina-Charlotte befinner seg i et eksklusivt selskap: Over 12 000 drev Ungdoms- og Studentbedrift forrige skoleår. Prestasjonene i ungdomsbedriften Drip Off UB sikret jenta fra Porsgrunn plass på Leder for en dag.  

– Å drive Ungdomsbedrift forandret meg, som i utgangspunktet ikke visste så mye om entreprenørskap, til den lille gründersjelen jeg er i dag. Jeg lærte mye om meg selv og om viktigheten av entreprenørskap for samfunnet. Jeg ser frem til å følge Håkon Haugli disse dagene, og få et større innblikk i hvordan godt lederskap påvirker Norge, sier Tina-Charlotte.  

Drip Off UB vant flere priser på fylkesmessa for bedriftene i Telemark, og de gjorde det skarpt på NM for Ungdomsbedrifter.  

Etterlyser mer samarbeid mellom utdanningen og arbeidslivet
Tina-Charlotte og de andre unge ledertalentene skal blant annet ta ManpowerGroup sin test som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet.  
– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup. ManpowerGroup bidrar også til å matche ledertalentene med riktig toppleder. 

192 005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ. Se  ICEE viser at elever som deltar i UB (Ungdomsbedrift) gjør det bedre (Østlandsforskning). 

Bilder av Tina-Charlotte og Håkon Haugli blir lastet opp på Flickr:  Leder for en dag 2017
Kontakt:

Tina-Charlotte Vik, mobil 941 88 530. 
Kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap, Wenche Wærner, mobil 93 43 78 00,  wenche@ue.no
Pressekontakt Abelia, Steinar Q Andersen, mobil 90671341, e-post steinar@abelia.no