Enova Innovasjonscamp - Tromsdalingene dro til sjøs og fant en god ide

Troms · 4 nov 2015

Enova Innovasjonscamp - Tromsdalingene dro til sjøs og fant en god ide

Vinnergruppa fra Tromsdalen videregående skole

21 grupper fra de videregående skolene Heggen, Tromsdalen og Stangnes møttes til knallhard konkurranse om vinnerbilletter til nasjonal innovasjonscamp, som går av stabelen i Trondheim 8.-10. februar 2016. Oppdragsgiver er Enova.

Innovasjonscampen har som mål å bevisstgjøre og øke kunnskapen om energisparing og klimavennlige løsninger og alle oppdrag er gitt av Enova. Gjennom en hektisk dag med flere leveranser til gitte tidsfrister, ble elevene utfordret både på evne til problemløsning, innovasjon og det å klare å selge inn ideen til publikum.

Første utfordring var å lage et åpningsminutt på en klimakonferanse, der de skulle selge en klimavennlig løsning til deltakerne uten å avsløre hva selve løsningen egentlig var. Ved hjelp av kun et ord og en ballong skulle gruppene lage en ett - minutts presentasjon som skulle gjøre publikum begeistret, nysgjerrig og kjøpelysten.

I prosessen videre tok gruppene for alvor fatt på Enovas oppdrag, som ble grundig belyst, diskutert og analysert ned til minste detalj. Ved hjelp av entusiastiske og faglig dyktige veiledere fra lokalt næringsliv kom gruppene frem til svært mange, innovative og gode løsninger.

Finale

Etter at innledende presentasjoner var gjennomført, satt juryen igjen med fem finalister. Vinnergruppa fra Tromsdalen viste muskler i siste finalerunde og vant overlegent på poengsum.

Løsningen handlet om å ta i bruk nye, fornybare og bærekraftige energikilder til å drive transport til sjøs.  Gruppa hadde flere teknologiløsninger som reduserer energiforbruk og de hadde også hentet inspirasjon fra andre transportsektorer i løsningsforslaget. I tillegg hadde de tenkt på at de som skal bruke løsningen ikke skal bruke unødig mye tid på gjennomføring.

Vi vil spesielt takke Evy Jørgensen i Fylkesmannen i Troms, Vidar Pedersen i Caverion, Tor Hovde i Kunnskapsparken Nord, Roar Eriksen i Hålogaland kraft, Petter Kulseng i Yrkesfaglig opplæringskontor Harstad, Lise Linaker i DNB og Vidar Haukebø i Statoil for at de stilte opp som veiledere og jury.

Vi gratulerer geofags - elevene ved Tromsdalen videregående skole med seieren og ønsker lykke til i Trondheim 8. - 10. februar 2016.

Flere lokale medier skrev om Innovasjonscampen, les mer nedenfor:

http://www.ht.no/incoming/2015/11/03/Her-konkurrerer-100-ungdommer-11764439.ece

http://www.nordlys.no/tromsdalen-videregaende-skole/tromsdalen/innovasjon/tromsdalingene-fikk-en-god-id/s/5-34-280484

http://www.itromso.no/nyheter/2015/11/03/Troms%C3%B8ungdom-tok-storeslem-p%C3%A5-innovasjonscamp-11766382.ece