Snart vår og nye innovatører i emning!

Troms · 6 mars 2016

Snart vår og nye innovatører i emning!

Fem fine frøkner UB representerte Troms på NM for UB 2015 - hvem blir det i 2016?

Trenger du en lampe laget av en gammel ovn? Hva med nye og smakfulle varianter av torsketunger fra yttersida? Eller trenger du hjelp med overgangen fra videregående til studentlivet? Mangfoldet er stort når Troms' ungdomsbedrifter viser seg frem for dommere og publikum på Fylkesmessa for Ungdomsbedrifter tirsdag 15. mars. 

Fylkesmessa arrangeres på Jekta Storsenter i Tromsø tirsdag 15. mars mellom kl. 09.30 og 15.30. Over 300 elever skal vise frem ungdomsbedriftene sine på stand, de skal ha scenepresentasjoner og overbevise dommerpanelet i intervjuer. Arrangementet er åpent for publikum og presse. Se program og mer informasjon på våre nettsider (lenke). 

– Dette engasjerer elevene. Mange bruker til og med kvelder og helger til å jobbe med ungdomsbedriftene sine. Med Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter skaper vi en arena der elevene får vise frem resultatet av alt arbeidet sitt for fagpersoner fra arbeids- og næringsliv. Det er også et betydelig konkurranseelement. Det trigger elevene til å gi det lille ekstra, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms. 

Ungdomsbedriftene fra de videregående skolene i fylket konkurrerer i 14 ulike kategorier, og vinneren av den aller gjeveste prisen, Troms’ beste Ungdomsbedrift 2016, skal være fylkets kandidat i konkurransen om å bli Norges Beste Ungdomsbedrift. Andre ungdomsbedrifter vil også være med i kampen om å motta gylne billetter til årets store begivenhet for unge entreprenører: NM for Ungdomsbedrifter i april. 

_DSC0056 copy

– Innovatører trengs overalt i det norske samfunnet. I arbeidet med Ungdomsbedrift får elevene jobbe med kreativitet og nyskaping, de samarbeider i team for å oppnå resultater, de kommuniserer aktivt med eksterne fagmiljøer og de får erfaringer med hva de selv er gode på og hva de trenger andre til. Dette er verdifull læring som i større grad burde prege norsk skolehverdag, sier Kurt Sverre Knudtsen, styreleder i Ungt Entreprenørskap Troms. 

Dette skoleåret er det 468 elever i Troms som driver Ungdomsbedrift (UB). Læreren er elevenes veileder og mentor fra arbeids- og næringsliv bidrar med erfaringer og tips. I tillegg får elevene tilbud om å delta i ulike kurs i regi av Ungt Entreprenørskap med temaer som ledelse, markedsføring, regnskap og salg. Elevene kommer selv opp med forretningsideene og driver bedriftene gjennom et skoleår. Les mer om Ungdomsbedrift på våre nettsider (lenke). 

Her kan dere se hvilke ungdomsbedrifter (med skolenavn) som deltar på messa og i hvilke kategorier (lenke)

I år har vi også gleden av å ha med over 30 elever fra ungdomsskoler i fylket, med sine elevbedrifter (EB). De konkurrerer om 3 priser. Følgende elevbedrifter deltar:

EB-navn Skole
Tjenestependleren EB Hansnes skole
Den lille havfruen EB Salangen skole
Deez Chips EB Salangen skole
Taco Fiesta EB Salangen skole
Wollip putebedrift EB Hagebyen Ungdomsskole
Ung media EB Grønnåsen skole
Blinkskudd Fotballskole EB Grønnåsen skole

Les mer om Elevbedrift på våre nettsider (lenke). 

I tillegg vil Selnes Knekkis EB fra Selnes barneskole selge sine nydelige knekkebrød - les mer om de unge innovatørene (lenke)

Pressekontakt

Anne Grete Johansen, daglig leder, Ungt Entreprenørskap Troms, mobil 909 80 991

 

Ønsker dere bilder fra Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter? Kontakt Kaja Baardsen direkte. Bildene kan brukes fritt. Foto: Kaja Baardsen/Ungt Entreprenørskap Troms.