Torsdag inntar Aurora fra Trøndelag sjefsstolen hos Enova.

Trøndelag · 18 okt 2017

Torsdag inntar Aurora fra Trøndelag sjefsstolen hos Enova.

Aurora Bele Andreassen (18) har ledet en suksessfull Ungdomsbedrift, torsdag inntar hun sjefsstolen hos Enova.

-Som leder for en organisasjon som arbeider for den store omstillingen Norge skal gjennom, gleder jeg meg til å ha Aurora med på laget. Kanskje blir hun en av lederne som tar Norge til lavutslippssamfunnet?  Dagen blir nok like lærerik for meg som for henne, og hun skal få et godt innblikk i hvordan det er å lede en virksomhet som jobber med et viktig samfunnsoppdrag, sier Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør i Enova. 

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. Moderniseringsminister Jan Tore Sanner, børsdirektør Bente Landsnes og NTNU-rektor Gunnar Bovim er blant lederne som deltar.

Fikk ledererfaring gjennom Ungdomsbedrift 

Og Aurora befinner seg i et eksklusivt selskap: Over 12 000 drev Ungdoms- og Studentbedrift forrige skoleår. Prestasjonene som daglig leder i ungdomsbedriften Med på laget UB sikret den unge jenta plass på Leder for en dag. 

 

– Jeg gleder meg kjempemye til å følge Nils Kristian Nakstad en hel dag! Jeg synes ledelse er veldig spennende, og jeg håper å lære mye av å skygge han, sier Aurora. 

 

Etterlyser mer samarbeid mellom utdanningen og arbeidslivet

Aurora og de andre unge ledertalentene skal blant annet ta ManpowerGroup sin test som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet. 

 

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup. ManpowerGroup bidrar også til å matche ledertalentene med riktig toppleder.

 

192 005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ. Se  ICEE viser at elever som deltar i UB (Ungdomsbedrift) gjør det bedre (Østlandsforskning).

 

Det vedlagte bildet kan brukes fritt. Foto: Privat. Bilder av Nils Kristian Nakstad blir lastet opp på Flickr:  Leder for en dag 2017.

 

Kontakt:

Aurora Bele Andreassen, mobil 909 12 534. 

Kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap, Wenche Wærner, mobil 93 43 78 00, wenche@ue.no